Transformišite vašu dnevnu sobu

Sadržaj:

Uvod

Zavjese su dio namještaja koji svakom domu daje posebnu čar i atmosferu. U dnevnoj sobi gdje se okupljamo, odmaramo i provodimo kvalitetno vrijeme s porodicom i prijateljima, zavjese igraju ključnu ulogu u stvaranju dobre atmosfere. 

Pored toga što zavjese uljepšavaju izgled doma, one su i funkcionalne. U zavisnosti od toga šta želite da postignete sa zavjesama, više ili manje svjetla u određenom dijelu kuće, tako i birate odgovarajuće zavjese. 

U ovom blog postu,  saznaćete kako pravilnim odabirom zavjesa možete kontrolisati svjetlost u svojoj dnevnoj sobi, pružajući vam savršen balans između prirodne svjetlosti i privatnosti.

Prodom već 15 godina zajedno sa vama uljepšava svaki vaš dom! Istim tempom nastavljamo i dalje a ovoga nas možete pronaći na novoj lokaciji u Banja Luci! Posjetite nas ili kupujte putem našeg web shopa!

Boje i materijali zavjese

Odabir boja

Kada birate zavese za dnevnu sobu, boje igraju ključnu ulogu u kontroli svjetlosti. Pažljiv odabir boja u skladu sa enterijerom vaše prostorije i vašim željama, učiniće da vaša dnevna soba izgleda udobno. 

Ukoliko želite da prostorija odiše prirodnim svijetlom, svijetle boje zavjesa su idealne za vas. Bijela, svijetlo siva, bež boja mogu reflektovati svijetlost, čineći prostoriju svijetlijom. OVe boje, dopuštaju da prirodna svjetlost ulazi u vaš dom!

Sa druge strane, tamnije boje poput teget ili bordo mogu apsorbovati svijetlost, stvarajući toplu i ugodnu atmosferu.

Materijali koji pružaju kontrolu

Pored boja, materijal može da utiče na kontrolu svjetlosti u vašoj prostoriji. Pamuk i lan su materijali koji omogućavaju suptilnu kontrolu svjetlosti. Oni dopuštaju nešto svjetlosti da prodre, stvarajući mekanu atmosferu. Međutim, ukoliko želite potpunu kontrolu svjetlosti, birajte materijale od guste, teže tkanine. Ovdje predlažemo da koristite somot ili svilu. 

Stilovi zavjesa za efikasnu kontrolu svjetlosti

Rolo zavjese

U posljednje vrijeme veoma popuralne, rolo zavjese su praktične i jednostavne za korišćenje. One omogućavaju preciznu kontrolu svjetlosti. Možete da birate da li želite potpuno zatvoren ili potpuno otvoren prozor i brzo i jednostavno promijenite trenutnu atmosferu u vašoj prostoriji! 

Zavjese na pruge

Zavjese na pruge pružaju elegantan izgled i mogu se koristiti za precizno podešavanje svjetlosti. Pomoću pravilnog pozicioniranja pruga možete kontrolisati koliko svjetlosti želite da uđe. 

Paravani

Ukoliko vam se ne dopada izgled rolo zavjesa, ali želite funkciju koja je ista kao njihova, idealan izbor za vas su paravani. Prednost paravana je taj što možete da izaberete bilo koje zavjese a preko njih stavite paravan koji reguliše prodor prirodne svijetlosti. 

Dužina i visina kao faktori kontrole

Dužina zavjesa

Dužina zavjese može veoma da utiče na prodor svjetlosti. Što je zavjesa kraća, više prirodne svjetlosti ulaziće u vašu prostoriju. Duže zavjese mogu pružiti veću fleksibilnost u kontroli svjetlosti. Ako želite potpuno zamračenje, birajte zavjesu koja doseže do poda, sprečavajući svjetlost da prođe kroz donji dio prozora.

Zavjese različitih materijala i boja možete da birate u našem velikom asortimanu. Takođe, za vas vršimo i usluge šivenja i krojenja zavjesa na dužinu koju vi želite da imate! 

Visina prozora

Visina postavljanja zavjesa takođe igra ključnu ulogu. Postavljanjem zavjese bliže plafonu možete stvoriti iluziju veće visine, a istovremeno imate bolju kontrolu nad svjetlošću koja ulazi. 

Ukoliko želite da promijenite poziciju vaše zavjese, potrebno je samo karniše postavite na novu visinu koju želite da imate. Sve naše karniše se veoma lako skidaju i postavljaju na novu visinu!

Zaključak

Pravilnim odabirom zavjesa, možete transformisati svoju dnevnu sobu u prostoriju koja savršeno zadovoljava vaše potrebe za svetlošću i privatnošću. Razmislite o kombinaciji različitih stilova, boja i materijala kako biste postigli savršen balans u vašem prostoru. Neka vaše zavjese budu ne samo funkcionalan element već i estetski dodatak koji će dodatno obogatiti atmosferu vaše dnevne sobe.

Pogledajte našu široku ponudu zavjesa i karniši i upotpunite izgled svog doma!